onsdag den 5. oktober 2011

5.10 3 slags mel fra Falslevgård Mølle - en føljeton

Jeg købte disse tre poser mel på Mad-messen her i weekenden (Malou-Klidmoster har lagt et rigtigt fint og fyldestgørende link ind fra messen, klik her) :
  • Svedjerugmel: Gammel rugsort med god smag og er sundere end den "almindelige" rug.
  • Ølandshvede: Urhvede, gode bageegenskaber og god smag
  • Fuldkorns-Goldblume hvedemel: Urhvede (gammel, tysk landsort), nyligt genopdaget, samme gode bageegenskaber som Ølandshveden
Jeg har ikke arbejdet med Goldblumen før, og sætter en dej over nu, som forhåbentlig kan være klar til aftensmaden - der kommer en resultatliste senere på dagen :)
Tankerne er revet æble, kerner kogt i øl - og så denne mel.

Falslevgård Mølles produkter udemærker sig ved, ligesom en del andre mindre møllerier, at producere (økologisk) mel med kim og skaldele - altså mel/brød, som du kan være bekendt at spise. Samtidig er det ensbetydende med friskt kværnet mel, for kimen harsker så hurtigt, at det kun kan sælges (og anvendes) i en begrænset periode. Det tiltaler mig meget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar