Nogle gange må man godt stå ved, at det bedste er inden for rækkevidde. Sådan har jeg det med denne opskrift på æbleskiver, der blev til en stemningsfuld decemberdag tilbage i 1998. Jeg har lavet æbleskiver efter opskriften næsten hver december siden, men nu kommer den altså i renskrevet, læsevenlig udgave. Sprøde og brune på ydersiden, men fløjlsbløde og fluffy indeni. De kræver en god solbær- eller jordbærmarmelade!
Ingredienser:
125 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
2 spsk. sukker
1 tsk. fint salt
1½ dl. kærnemælk
1 dl. lys pilsner
3 æg, delt i blommer og hvider
60 g smeltet, saltet smør
Revet skal fra 1 citron
2 tsk. kardemomme
Lidt smør til æbleskivepanden
Fremgangsmåde:
- Pisk æggehviderne stive i en tør, helt ren skål.
- I en anden skål blandes de tørre ingredienser godt sammen, hvorefter æggeblommer, kærnemælk og smeltet smør røres i lidt efter lidt, så der ikke kommer klumper i dejen.
- Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen med en dejskraber.
- Smelt lidt smør i æbleskivepandens huller og kom dejen heri, når smørret bruser.
- Vend æbleskiverne med en strikkepind eller gaffel med spidse tænder. Halvejs fyldes der lidt mere dej i hver form, så æbleskiverne får så flot, rund form som muligt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar