onsdag den 16. december 2015

Nydelige pebermyntepastiller med lakrids

Myntepastiller med lakrids


Jeg er ikke sikker på, at konfekten kommer til at strømme fra mine hænder i år. Lidt, men godt kan meget vel ende med at være sloganet, der bringer julen i hus her. 

Skal jeg nævne 3 uundværlige ting til godtefadet, så må disse pastiller komme ind på hitlisten sammen med de hjemmelavede flødekarameller og så min mors brune kager, der er sprøde og seje på én gang. (OG klejner!! For pokker da; vi udvider fluks listen med én mere!)

Ingredienser:
400-420 g flormelis
3 dråber japansk pebermynteolie
1½ past. æggehvide
10 g engelsk lakrids, stang
75 g sød, finsk lakrids
Til overtræk:
ca. 100 g 70% chokolade
pulveriseret rålakrids

Fremgangsmåde:
  • Kom flormelis (start med 400 g), pebermynteolie og æggehvide i en skål og bland det hele godt sammen.
  • Knus den engelske lakrids (gerne lidt groft), hak den finske lakrids fint og kom begge slags lakrids ned i skålen. Ælt det ind i massen.
  • Vurder, om du kan nøjes med denne mængde flormelis - massen må gerne være let klistret. 
  • Form en masse pastiller af massen - 80 små stykker er et godt pejlemærke herfor... eller 2, hvis du er dovent anlagt. Smagen af den mørke chokolade passer bare bedre sammen med en lidt mindre pastil, så myntesmagen ikke overtager for meget. 
  • Overtræk med smeltet chokolade og drys lakridspulver på, lige inden chokoladen stivner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar