torsdag den 29. oktober 2015

Krydret gulerodssuppe med ingefær, fennikel og chili

Gulerodssuppe med ingefær, fennikel og chili

Her finder du en opskrift på én af mine yndlingssupper. 
En fløjlsblød, cremet og fyldig suppe, som får lidt bitter kant og modspil fra den grønne chili. 

På toppen finder du sprøde, smørristede speltkerner, der har nuppet lidt smag fra et laurbærblad og lidt citronskal.

Har du rester til overs, kan du med fordel tilsætte lidt kokosmælk og tomat, og bruge det som grundbasen i en curryret med bønner eller svinekød.

Rækker til ca. 4 suppeglade væsener

Ingredienser:

3 spsk. olivenolie
4 store gulerødder, skåret i grove stykker
½ fennikel, skåret i grove stykker
½ rød peber, skåret i grove stykker
2 spsk. knust, fint hakket ingefær
2 fed hvidløg
1 grøn chili. Hvis du kan lide, at suppen får lidt mere bid, skal du ikke kassere dets indre, men blot vaske, skære og bruge alt fra chilien (bortset fra stænglen!)
2 forårsløg, med 3/4 af den grønne top, skåret i grove stykker
1 tsk. havsalt
1 tsk. fennikelfrø, hele
1 tsk. edelsüss paprika
1 tsk. koriander, hele

Ca. 1 spsk. koldt, saltet smør
1 l grøntsagsbouillon
Evt. lidt citronsaft

Topping:
2½ dl. perlespelt, kogt og afdryppet
skallen af ½ citron, fint revet
1-2 laurbærblade, meget gerne friske
En nydelig klump saltet smør (altså rigtig smør..ægte smør..ikke noget blandingsprodukt, tak)

Fremgangsmåde, suppe:

  • Klargør alle grøntsagerne.
  • Varm olien i en gryde og kom samtlige ingredienser (minus bouillon og smør) heri. Lad grøntsagerne og krydderierne snurre ved middel varme under omrøring, indtil de bliver let bløde.
  • Tilsæt vandet og læg låg på gryden. Lad suppen småkoge under låg i knap 20 minutter
Imens klagøres toppingen:
  • Smelt smørret i en pande, og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad perlespeltene riste under omrøring, indtil de er sprøde og duftende. Sæt til side. De behøver ikke at være rygende varme, men blot have stuetemperatur ved servering
Tilbage til suppen:
  • Når suppen kogt i ca. 20 minutter, blendes den. Tilsæt til sidst smørret, som på forunderlig vis gør suppen en anelse mere blank og glat. 
  • Smag til med salt og sort, friskt kværnet peber og juster eventuel med lidt citronsaft


Ingen kommentarer:

Send en kommentar