søndag den 30. november 2014

Honningristet rugbrødsmysli med mandler og grove flager

Honningristet mysli med mandler

Der har længe været tomt i mysliglasset. Lysten til noget knasende og sprødt til morgenmaden har ikke været særligt overvældende, hvorfor glasset har fået lov til at stå uberørt hen og gro støv bagerst i skabet. 

Så skete der noget forleden. Min mor kommenterede på en mysli, jeg havde lavet for længe siden, og som for længst var gået i den berømt glemmebog. Hun havde dog ikke glemt den, og fik også mig med på vognen. Sent samme aften havde jeg også lavet en portion, og endnu én førte trop i de efterfølgende dage. 


Trin 1)
12o g tørt rugbrød, revet
30 g kokosmel
30 g honning
  • Dette blandes godt og bredes ud på en pande.
  • Ristes stille og roligt i ca. 15 minutter, hvorefter det køles af
  • Er rugbrødet stadig blødt nu hvor blandingen er kold, må det have en tur på panden igen. Vil man undgå dette, kan man riste rugbrødet på en brødrister, inden man river det.
Trin 2:
100 g mandler
30 g græskarkerner
80 g havregryn - helst grovvalsede
  • Hak mandlerne groft og rist dem på panden sammen med græskarkernerne
  • Når det er kølet af blandes det hele sammen i en beholder med tætsluttende låg
  • Spises sammen med yoghurt naturel eller tykmælk, friske bær og et skvæt koncentreret hyldeblomstsaft
Note: 
Min mor hev nogle håndfulde cornflakes med i glasset, inden alt blev blandet. Dét kan så afgjort anbefales. 

Nu kører det. Glasset bliver måske nok tomt, men det er kun fordi det venter på en hurtig genopfyldning. Støvet er således flyttet til naboglasset med de brune linser...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar