torsdag den 20. februar 2014

Opskrift på sprøde kiks med marcipan, dadler og flagesalt

Kiks med marcipan, dadler og flagesalt
Der blev, som skrevet, bagt kiks den anden dag. Sprøde, let søde kiks, som i skrivende stund forsvinder i beundringsværdigt tempo fra kagedåsen. Det skal de nu også. 

Det må være en kiks højere mening med tilværelsen. 

Ingredienser:
75 g letmælk
120 g marcipan
50 g saltet smør
30 g dadler
110 g rugmel
100 g finvalsede havregryn
½ tsk. natron
½ tsk. flagesalt

Fremgangsmåde:

  • Har du en food processor, kommer du samtlige ingredienser heri og blender alt sammen så hurtigt som muligt. Har du ikke en food processor, smuldrer du i stedet alt sammen med fingrene til en "crumble dej" og ælter herefter hurtigt dejen sammen. Denne fremgangsmåde gør kiksene en anelse mere porøse, idet havregrynene ikke bliver findelt til mel. 
  • Når dejen er sammenhængende, strøs rugmel på køkkenbordet, og dejen rulles ud herpå. Strø også rugmel på overfladen, så kagerullen ikke hænger i. 
  • Stik kiks ud i de figurer du har lyst og temperament til, og bag dem ved 185 grader i en forvarmet ovn ca. 10 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte. 
  • Opbevares i en krukke med tætsluttende låg. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar