torsdag den 28. juni 2012

Når du alligevel skal lave hyldeblomstsaft.....

Hjemmelavet hyldeblomstsaft med citroner


- Kan du lige så godt gøre anvendelse af de citroner, der har svømmet rundt og hygget sig sammen med hyldeblomsterne de sidste 4 dages tid.


Hylden blomstrer lige nu - lige nu. Det bliver ikke smukkere, og imellem de talrige og pågående byger kan man være så heldig at nuppe de berømte 20 skærme med sig hjem, så saften kan komme i hus. Ligesom tilfældet er med kammerjunkere og cupcakes, findes der nærved 23.741 opskrifter på hyldeblomstsaft, så det vil jeg ikke belemre dig med at skrive om her. 
Jeg vil til gengæld tillade mig at gøre dig opmærksom på den anvendte citron. Citron, som i 4 dage har trukket al den smag fra sukker og hyld, som overhovedet tænkes kan - og som nu blot venter på at blive hakket og simret ind til den mest smagsmættede mundfuld, du kan forestille dig. 


Det er ikke en opskrift som sådan - snarere en vejledning: 


  • 1 citron, der har trukket med hyldeblomster, citronsyre, sukker og vand, hakkes fint og kommes i en gryde.
  • Tilsæt 2½ dl. koncentreret hyldeblomstsaft og lad det simre mellem 1-1½ time.... så det ender således: 







Kan du få fingre i bergamot-citron til ovenståede, har du det ypperste citrus-sylt....overhovedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar