lørdag den 27. august 2011

26.8 Børnefødselsdag og grønne tomater

STAKKELS BARN, HVOR KUNNE DU?? - tænker du nok. Har du sendt grønne tomater med Køkkenhjælper nr. 1 i børnehave?!
Mnja...squash i hvert fald! Squash... ja? Ja.
Squash har han faktisk fået med - i form af squashkagen fra forleden :)

Jeg kunne nu nok godt have sendt tomaterne med - drengen er ikke kræsen. På den anden side er grønne tomater måske ikke verdens bedste måde at skaffe sig nye venskaber på,  når man lige er startet i børnehave. Tænker den bekymrede mor.


Det med de grønne tomater sneg sig ind til aftensmaden, hvor vi havde gæster.



Vi havde aftalt af "protest-grille" uanset vejret. Det blev dog rigtig fint og grill-venligt, så bekymringerne kunne vi godt stryge.






De grønne tomater endte deres dage i sammen med parmesanost, ristede hasselnødder og hjertesalat.

Det er ret simpelt:
Lys eddike (hyldeblomst er genial)
Sukker
Timian
Hvidvin (blot en sjat i forhold til eddiken)

Fremgangsmåde:
- Disse ingredienser røres sammen, koges op og hældes over tomaterne, der er skåret i ½ cm tykkelse.
- Lad det trække 15 minutter.
- Hæld så væden fra og kog den ind i en anden gryde
- Hældes dernæst over tomaterne, som så kan stilles på køl, indtil brug
- Også god til eks. Thises Vesterhavs ost



Ingen kommentarer:

Send en kommentar