mandag den 22. august 2011

22.8 Hvad en rest squashsuppe kan bruges til...

- Rester i køleskabet burde have samme status som redningsveste: "Gå aldrig ud i dit køkken uden at have en rest i baghånden!" Hm. Ja, ok det slogan ville jeg nok ikke vinde så mange priser på, men princippet med rester er ikke til at stå for.
I fredags fik vi squashsuppe. En ubetydelig rest, lad os sige 5-6 dl. suppe var tilbage. Har du læst opskiften fra i fredags, vil du vide, at der er tale om en cremet, fløjlsblød suppe, hvis karakter for alvor satte igennem ved hjælp af tilbehøret. Af samme årsag fik vi aftenens grund-sauce forærende til en krydret ret med kylling:



MAN FINDER FØLGENDE INGREDIENSER FREM:
(cirka-mål)
Resterne af squashsuppen - ca. 5 dl.
1 dl.dåsetomater eller 2 spsk. tomatpasta
250 g kyllingefilet
3-4 tsk. fennikel, spidskommen, chili og koriander - stødte*
Lige dele blomkål, æble og løg
En sjat hvidvin og soja

OG GØR SÅLEDES:
  • Sæt en gryde på komfuret og hæld suppen i. Tænd for varmen.
  • Tilsæt 1 dl. dåsetomater eller 2 spsk. tomatpasta
  • Tag nogle kyllingefilet'er og skær dem i mindre stykker.
  • Vend dem med pulveriseret fennikel, koriander, chiliflager og spidskommen.
  • Put kyllingestykkerne op i gryden.
  • Tilsæt små blomkålsbuketter, løg i tynde skiver og æblestykker med skrællen på.
  • Lad alt dette småkoge i ca. 15 minutter - ikke ved hård varme, for så bliver kyllingen tør og trevlet
  • Smag til med hvidvin, soja og evt. flere af ovenstående krydderier.
  • Serveres med et drys af let ristede græskarkerner, solsikkekerner, sesam- og nigellafrø og evt. flagesalt.
  • Brød er godt til at svuppe rester af suppe/sovsen op med - gerne krydret som naan.
*Har du hele fennikel,- spidskommen- og korianderfrø, kan du riste dem forsigtigt på en tør pande, og støde dem til pulver i en morter (eller elektrisk kaffemølle) bagefter. Krydderierne vil smage af langt mere på denne måde. Rist og stød kun den mængde du skal bruge her og nu. De æteriske olier i krydderierne holder ikke længe efter ristning og pulverisering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar