fredag den 12. august 2011

12.8 Nøddepålæg med vanilje, honning og kakao



Ca. 3½ dl. 

Ingredienser:
100 g saltet smør i små tern
60 g hele mandler (smuttede er optimalt, men man kan også bruge mandler med skallen på)
60 g hele hasselnødder (det samme gælder for hasselnødder som for mandler)
30 g usødet kakaopulver
75 g honning, ikke alt for dominerende i smagen
4 tsk. vaniljesukker (evt. vaniljepulver blandet op med rørsukker)
4 spsk. vand

Fremgangsmåde:
  • Start med at riste mandler og hasselnødder på en pande, til de begynder at tage lidt farve
  • I mellemtiden kommer man de øvrige ingredienser op i en foodprocessor
  • Kom de varme mandler og hasselnødder op til de andre ingredienser, og blend med det samme. Man skal påregne at blende i 3-5 min. eller indtil massen er helt jævn
  • På dette tidspunkt vil smørret måske væske en smule ude i kanterne, men dette er helt i sin orden – sæt blot beholderen ind på køl og vent, til det hele er kølet af.
  • I afkølet tilstand blander man grundigt, hvorved der opstår et jævnt og glat smørepålæg
  • Opbevares på køl i min. 3 uger

Tips:

Tag gerne pålægget ud et kvarter før brug. Så vil det være endnu mere blødt og smørbart.

NB:
Opskriften kræver en foodprocessor eller blender

Ingen kommentarer:

Send en kommentar