fredag den 1. juli 2011

1.7 Hjemmelavet leverpostej


Fynd og klem - der er gået "projekt barnedåb" i de fleste gøremål her i dag - og det varer frem til og med søndag! 

Der skal være leverpostej på buffet'en. Til de, der finder tryghed i det velkendte. 


Opskriften er min mors, og der er ikke meget der slår duften af en nybagt leverpostej i huset. Der er tale om lige dele tryghed, forventning og mundvand, der bare ikke står til at redde.
Min mor påstår hårdnakket, at den er allerbedst, når den er nybagt, men let afkølet. Vi andre ved bedre og kunne i princippet spise den før hende, mens den er helt varm og luftig som en soufflé!

Jeg skal ikke kommentere på hvorvidt det er sundt at spise margarine eller spæk - men nøjes med at understrege, at gladest bliver man af at spise noget, der gør en glad. Og sund, hvis man spiser lidt af alting. Også leverpostej. Især min mors!

Opskriften passer til 18-20 små leverpostejsforme.

1 del af leverpostejen: 
  • 1,5 kg. lever
  • 800 g spæk
  • 4 løg
Dette hakkes i en kødhakker, food processor el. lign
2. del af leverpostejen:
  • 200 g margarine
  • 200 g mel
  • 1½ l mælk
Smelt margarinen, pisk melet i under intense armbevægelser og rør, indtil dejen slipper kanterne af gryden, og den begynder at se blank ud. Tilsæt mælken lidt efter lidt, efterhånden som dejen absorberer væsken.
Køl af.

3 del af leverpostejen, opbagningen:
  • 5 æg
  • 7 tsk. salt
  • 5 tsk. FRISKT KVÆRNET peber - ellers mere
Når opbagningen er kølet af, tilsættes den hakkede del 1 og ingredienserne i del 3. Bland, indtil du er fuldstændigt sikker på, at alt er blandet godt sammen.
Hældes i aluforme og pakkes enkeltvis.Hvis man ønsker, kan man lægge en stribe bacon på hver.
Fryses ned rå, så man kan tage dem op efterhånden og bage dem. Bagetid fra frost: ca. 50 minutter v. 200 grader

Ingen kommentarer:

Send en kommentar